Top 10 beste veelzijdige wordpress themes

Regelmatig vragen jullie me welk wordpress thema het beste is. Hoewel het antwoord hierop sterk afhangt van welke type website je wilt bouwen, leek het mij een goed idee om een top 10 samen te stellen van goede wordpress themes. Geschikt voor veelzijdig gebruik. Ze zijn op zeer uiteenlopende websites toepasbaar en bieden veel design functionaliteiten.

Een opmerking: Dit zijn premium themes die je voor een paar tientjes kunt aanschaffen. Geen geld dus, voor top  functionaliteiten en een professioneel design.

Een overzicht van de beste fotografie/ portfolio themes volgt snel.

1. Salient

 

Hoewel het demo design doet vermoeden dat het gaat om een comic theme, is niets minder waar. Salient theme is voor veel websites geschikt en helemaal te customizen naar wens. Salient heeft een mooie en snel toepasbare slider, goede shortcodes en is geschikt voor woocommerce. Uitgebreide tutorials helpen je op weg om het maximale uit dit wordpress theme te halen.

salient-wordpress-theme

DEMO | DOWNLOAD

2. Total

 

Het Total theme heeft ook alle benodigheden om een hedendaagse site te bouwen: Parallax backgrounds, testimonial slider, progress bars en meer soortgelijke shortcodes.

Total is responsive en hiermee helemaal van deze tijd, maar toch doet het design wat ouder aan. Daarom is dit wordpress thema meer geschikt voor sites die wat traditioneler moeten aanvoelen. Zonder al te veel poespas. Een voordeel is dat de laadsnelheid van Total theme sneller is dan gemiddeld.total-wordpress-theme

DEMO | DOWNLOAD

3. Story

Welk verhaal wil jij vertellen? Het maakt eigenlijk niet uit,  want met Story kun je elke website maken. Of het nu gaat om site voor fotografie, een restaurant, masseur of een zakelijke website. Story beschikt over alle nodige professionele functionaliteiten. Een echte aanrader van dit is een van de snelste wordpress thema’s uit deze selectie.

story-wordpress-themestory-wordpress-theme-2

DEMO | DOWNLOAD

4. Betheme

Ook Betheme is een mooi voorbeeld om te laten wat je allemaal met het cms systeem wordpress kan maken. Maar liefst 64 demo’s zijn beschikbaar. Eigenlijk hoef ik niet meer te zeggen hierover, kijk snel of er een leuke demo is die aansluit bij jouw wensen.

be-theme-university-themebe-theme-bruiloft-wordpress-theme

 

DEMO | DOWNLOAD

5. Divi

Divi theme is gemaakt door elegantthemes en heeft alles wat een modern wp theme nodig heeft. 18 Presets met dummy content, voor leken een systeem om je site te bouwen met divi modules en uiteraard responsive. Een mooi voordeel van elegantthemes is dat als je een daar een wp theme koopt, krijg je automatisch toegang tot alle themes.

divi-wordpress-theme

DEMO | DOWNLOAD

6. Enfold

Gewoon een goed wordpress theme, voor veel doeleinden geschikt. De maker Kriesie biedt goede support en zorgt dat alles up to date blijft en blijft werken. Zoals al deze themes beschikt Enfold over mo/po files voor het vertalen van je wp thema.

enfold-wordpress-thema

 

DEMO | DOWNLOAD

7. Kallyas

Er worden vele demo sites meegeleverd met dummy content die je kunt installeren. Je beschikt dan al over een goed ontworpen design zonder per se zelf veel te veranderen. Met copy paste van functionaliteiten zoals ingebouwde shortcodes kom je al een heel eind.  Het bouwen van een website wordt zo een stuk eenvoudiger.

kallyas-themeforest-theme

DEMO | DOWNLOAD

8. Mineral

mineral-wordpress-theme

DEMO | DOWNLOAD

9. Stockholm

Stcokholm wordpress theme heeft een clean en minimalistisch uiterlijk. Er kan gekozen worden voor een linkse en topplaatsing van het menu. Met dit theme kun je vele soorten websites bouwen, het heeft maar liefst 20 demo´s die je kan gebruiken.

stockholm-wp-theme

 

DEMO | DOWNLOAD

10. Vertex

vertex-wp-theme

DEMO | DOWNLOADLaat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>